Teknolojik Cihazların Çocuklar Üzerinde ki Etkisi
Günümüzde büyük küçük demeden herkesin elinde bir teknolojik cihaz (Tablet, Akıllı Telefon, Notebook) Bunu kimse inkar edemez her ebeveynin yaptığı hatalardan bahsediyoruz. Özellikle 2-10 yaş aralığında ki çocukların bağımlılığı büyük riskler getiriyor. Çocuklarımız haylaz, şımarık, yaramaz olabilirler bu durum Anne ve Babaları da rahatsız edebilir ama onlarla ilgilenmek yerine ellerine verdiğiniz cihazlar onların gelişimine kötü […]
Günümüzde büyük küçük demeden herkesin elinde bir teknolojik cihaz (Tablet, Akıllı Telefon, Notebook) Bunu kimse inkar edemez her ebeveynin yaptığı hatalardan bahsediyoruz. Özellikle 2-10 yaş aralığında ki çocukların bağımlılığı büyük riskler getiriyor.
Çocuklarımız haylaz, şımarık, yaramaz olabilirler bu durum Anne ve Babaları da rahatsız edebilir ama onlarla ilgilenmek yerine ellerine verdiğiniz cihazlar onların gelişimine kötü yönde etki ediyor. Youtube’dan izlediği videoların bazen içerisinde şiddet ve korkuya neden olan görüntülerin sergilendiğini de biliyorsunuz değil mi ? Bu durumlardan çocuklarınız etkilenmiyor mu sanıyorsunuz ?
Sadece psikolojik ile bitmeyip radyasyona maruz kaldığını, gözlerine de zarar verdiğini üzüntüyle söylemek isterim. Annelerin sıklıkla yaptığı hatta çevrede gördüklerimle birlikte yemek yedirirken akıllı telefondan videolar izletip yemek yedirmesi gibi daha bir çok yanlış hataya düşüyoruz.
Çocuklarınız sizden ilgi bekliyor, sevgi bekliyor, değer bekliyor.
Ebeveynler olarak uzman bir pedagoga illaki hasta statüsünde gitmemiz gerekmiyor, normal bir şekilde gidip durum değerlendirmesi ve bilgi alabilirsiniz. Çocuğunuzu en azından kontrol altında tutuyor ve durumunu bilmeniz gerekiyor. Nasıl ki her insanın yılda 1 kez check up yapması gerekiyorsa çocuklarınızı da pedagoga yılda bir de olsa götürüp gösterin.
Umarım ne demek istediğimi anlamışsınızdır.