Vajina Kokusunun Nedenleri? Vajina Kokusu Nasıl Geçer?
Vajinal bölgede de diğer bölgelerde olduğu gibi bazı mikroorganizmalar bulunuyor. Bu mikroorganizmaların geneline flora deniliyor. Ayrıca vajinal bölgedeki hücrelerin kaynağı hormonlardır. Tıpkı ağızda bulunan tükürük benzeri vajinal bölgede de bir tür salgı oluşur. Vajinal temizliğe önem vermemek, sağlıksız besinler, hormonel nedenler, dar ve nemli kıyafetler giymek gibi pek çok nedenden dolayı vajinada kötü koku oluşabilir. […]
Vajinal bölgede de diğer bölgelerde olduğu gibi bazı mikroorganizmalar bulunuyor. Bu mikroorganizmaların geneline flora deniliyor. Ayrıca vajinal bölgedeki hücrelerin kaynağı hormonlardır. Tıpkı ağızda bulunan tükürük benzeri vajinal bölgede de bir tür salgı oluşur. Vajinal temizliğe önem vermemek, sağlıksız besinler, hormonel nedenler, dar ve nemli kıyafetler giymek gibi pek çok nedenden dolayı vajinada kötü koku oluşabilir.
Ergenlik çağına girmiş olan kadınlarda vajinal akıntı olması çok olağandır. Her kadının hormonel kimliği farklı olduğu için kişiden kişiye akıntı değişkenlik gösterebilir. Ancak vajinal akıntı eğer anormal bir durum yoksa renk ve koku olmaksızın gerçekleşmelidir.
Kötü kokulu akıntı, fazla akıntı, beyaz akıntı ya da mukus türünde olan akıntılar sağlık problemi olduğunu gösterir. Akıntının kıvamı adet dönemi yaklaştıkça artabilir ve adet dönemi sonlandığında sıvı hal alabilir.
Vajina Kokusu Nasıl Önlenir?
Vajinada kötü kokunun geçmesinde en öncelikli yapmanız gereken temizliğine dikkat etmeniz olacaktır. Vajinanın hava alması ve kuru tutulması önemlidir. Pamuklu iç çamaşırları tercih etmeli ve sentetik ürünler kullanmamalısınız. Pamuklu iç çamaşırları vücudun hava almasını sağladığı için kötü kokunun önüne geçer.
Bağışıklık sisteminin zayıf olması vücudun zararlı bakterilerden korunmasını zorlaştırır. Bağışıklık sisteminizi güçlendirerek hem sağlıklı bir bedene sahip olur hem de vajinal kokulardan korunmuş olursunuz. Üzüm, portakal, limon, greyfurt, ananas ve benzeri meyveler tüketerek idrar yolu enfeksiyonlarının önüne geçersiniz. Eğer yaptığınız bütün uygulamalara rağmen kötü kokunun önüne geçemiyorsanız hekiminize başvurmalısınız.
Vajina Kokusuna İyi Gelen Öneriler
>Sık sık su tüketerek ve vücutta bulunan toksinlerin atılmasını sağlarsınız.
>Kafein ve şeker tüketimini azaltmak kötü kokuya karşı etkilidir.
>Düzenli olarak çemen otu tüketilirse hormonlar düzenlenir ve kokuyu azaltır.
>Sarımsak günlük çiğ olarak tüketilirse vücudu kötü bakterilerden korur ve kokuyu önler.
>Her banyo sonrası kendinize ait olan temiz bir havlu ile kurularak mantar oluşumunun önüne geçersiniz.
>Elma sirkesi anti-bakteriyel bir üründür. Elma sirkesi ile vajinal bölgenin yıkanması kokuyu önler.